Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Vondelpark

Het Vondelpark is één van de kroonjuwelen van Amsterdam. Ruim 10 miljoen bezoekers recreëren en ontspannen jaarlijks in het 47 hectare grote stadspark. Zowel intieme romantische plekjes als landelijke natuurlijke plekken zijn hier te vinden. Het oorspronkelijke ontwerp van het 150 jaar oude park, tevens Rijksmonument, is van de hand van landschapsarchitect J.D. Zocher.

Natuurlijk kunt u fietsend, hardlopend, wandelend of skatend het park verkennen. Een rondje over de paden van het Vondelpark is 3 kilometer. Onderweg treft u 4700 bomen en vele bijzondere bloemen, planten en dieren aan. Zo’n twaalf vissoorten leven in de vijvers en ruim 30 soorten vogels verzorgen prachtige zangconcerten bij het ochtendgloren. Ook zijn verschillende kunstwerken te vinden in het park.

Het Vondelpark is de plek om te genieten in Amsterdam. Picknick op één van de weides of geniet smakelijk in één van de theehuizen, cafés of restaurants. Luister naar concerten, woon voorstellingen bij in het Openluchttheater, aanschouw de prachtige kunstwerken of bewonder de natuur.

Het Vondelpark is van zonsopkomst tot ondergang geopend en te bereiken via de vele ingangen.

Tip: In de zomermaanden van mei t/m september presenteert het Openluchttheater maar liefst 150 gratis voorstellingen!

Top 10 bezienswaardigheden in Amsterdam

BEKIJK ONZE VOLLEDIGE TOP 10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN AMSTERDAM