Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een ode aan de Nederlandse schilder en presenteert de grootste collectie van zijn werken. Naast de meesterstukken stelt het museum zijn brieven en tekeningen tentoon en vertelt u alles over het tragische leven van de schilder.

De schilder Vincent van Gogh

In slechts tien jaar tijd ontwikkelde Vincent van Gogh zich in de 19e eeuw als schilder waarbij zijn stijl veranderde van de zwaarmoedige stijl van ‘De Aardappeleters’ tot kleurenexplosies van Franse landschappen. Echter werd hij als schilder pas na zijn dood wereldberoemd.

Erfgenamen verkochten zijn werk

Zijn werken, waaronder de zelfportretten en zonnebloemen, werden door zijn erfgenamen in 1962 verkocht aan de Nederlandse staat. In 1973 opende het Van Gogh Museum aan het Museumplein in Amsterdam. Anno nu, 125 jaar na zijn dood, is er nog volop internationale aandacht en belangstelling voor de schilder en trekt het museum jaarlijks ruim 1,5 miljoen bezoekers.

Tip: Iedere vrijdagavond is het museum geopend tot 22.00 uur. Op deze avonden beleeft u een extra bijzonder museumbezoek door het verrassende programma met speciale rondleidingen, muziek en meer.