Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Rijksmuseum

Een adembenemende collectie van Nederlandse meesterstukken is in het statige gebouw aan het Museumplein tentoongesteld. Het Rijksmuseum mag u bij een kennismaking met Nederland en Amsterdam niet overslaan!

Tijdreis door Nederland

In het museum maakt u een tijdreis door Nederland vanaf de 15e eeuw tot aan het heden. Bijzondere historische objecten, schilderijen, beelden, poppenhuizen, Delfts Blauw en hedendaags design zijn in de ruim 200 zalen tentoongesteld. De indrukwekkende eregalerij presenteert de topstukken van Rembrandt, Johannes Vermeer, Frans Hals en vele andere Hollandse meesters. Het absolute hoogtepunt van de collectie is de Nachtwacht.

Gun uzelf de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het Rijksmuseum! De collectie verdient het om urenlang ontdekt en bewonderd te worden.

Gebouw

Het Rijksmuseum is eind 19e eeuw ontworpen door architect Pierre Cuypers, die ook het Centraal Station van Amsterdam op zijn naam heeft staan. Na de grondige renovatie is het museum tot een bijzonder prachtige staat teruggebracht. De grootse trappenhuizen, glas-in-loodramen en ook de bibliotheek zijn bewonderingswaardig. Uniek is ook de fietstunnel die onder het museum doorloopt en daardoor de binnenstad met ‘het zuiden’ verbind.

Tip: RIJKS® is het exclusieve restaurant van het Rijksmuseum. Topchefs laten u hier het Hollandse product op culinaire wijze beleven. De brigade onder leiding van Joris Bijdendijk krijgt per seizoen versterking van een ‘gastconservator’, een internationale gastkok.