Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Pleinen

In Amsterdam moet u zeker de bruisende pleinen bezoeken. Natuurlijk de Dam en het Museumplein maar ook het Leidseplein, Rembrandtplein en Waterlooplein zijn een bezoek waard.

De Dam
De Dam is het bruisende hart van Amsterdam. Hier staat u oog in oog met vele duiven, straatartiesten en het indrukwekkende Nationaal Monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk, de Bijenkorf en Madame Tussauds liggen aan dit plein.

Museumplein
Het Museumplein is het culturele hart van Amsterdam. De topmusea; het Rijksmuseum, van Gogh Museum en het Stedelijk Museum zijn hier aan gelegen evenals het Concertgebouw en Coster Diamonds. Het plein biedt daarnaast ook plaats voor grootschalige evenementen. Ook vindt u hier de befaamde ‘I Amsterdam’ letters waar duizenden bezoekers dagelijks mee op de foto gaan.

Rembrandtplein
Het Rembrandtplein is de plek waar het tot midden in de nacht goed toeven is. U vindt hier vele bars, restaurants, terrasjes en clubs. Op het plein vindt u ook een gietijzeren standbeeld van de beroemde schilder; Rembrandt van Rijn.

Het Leidseplein
Het Leidseplein is hét uitgaansplein van Amsterdam. U struikelt hier over de bioscopen, discotheken en theaters. De Stadsschouwburg, muziektempels Paradiso en de Melkweg, het Hardrock Café en Holland Casino liggen allen nabij het plein. In de wintermaanden wordt hier ook een pittoreske schaatsbaan neergelegd met typisch Hollandse koek & zopie. Prominent aanwezig is ook de ‘Snoekfontein’ voor het Jugendstill en monumentale American Hotel.

Waterlooplein
Waterlooplein is de plek van de oudste vlooienmarkt. U vindt hier vintage schatten, antiek en brocante en vele marktkooplui met bijzondere verhalen. Het Waterlooplein is direct naast de Stopera, het nieuwe stadhuis en operagebouw gelegen.

Johnny Jordaanplein
Midden in de Jordaan ligt aan het begin van de Elandsgracht het Johnny Jordaanplein. Dit plein brengt een ode aan de vele Amsterdamse muzikanten afkomstig uit de Jordaan. Zo vindt u hier borstbeelden van Johnny Jordaan, Tante Leen, Johnny Meyer, Manke Nelis en Jan & Mien.

Tip: Het kan op deze pleinen erg druk zijn. Let daarom goed op uw persoonlijke eigendommen.