Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Museum van Loon

Neem een kijkje in een voormalig woonhuis van een Amsterdamse Regentenfamilie. Aan de Keizersgracht is één van de fraaiste huizen van de stad en best bewaarde geheimen te vinden. Museum van Loon waant u terug in de tijd.

Familie van Loon

De familie van Loon waren nazaten van Willem van Loon, medeoprichter van de V.O.C. in 1602. Eind 19e eeuw kwamen ze in het statige pand te wonen.

Eerste bewoner

Het huis werd in 1672 ontworpen door architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was een leerling van Rembrandt; Ferdinand Bol. Het huis is volledig authentiek, ademt de sfeer van weleer en straalt de rijkdom van Amsterdam in die tijd uit.

Authentieke stijlkamers

In de stijlkamers zijn prachtige meubelstukken, fraai zilverwerk, mooie portretten en natuurlijk porselein te bewonderen. Een parel is ook de tuin achter het huis te noemen. Deze wordt afgesloten door het Koetshuis waar u ook kunt genieten van een kopje koffie of gebak. Het Koetshuis stelt daarbij de authentieke rijtuigen van de familie van Loon tentoon.

Tip: Heeft u de smaak te pakken na een bezoek aan een grachtenmuseum? Bezoek ook het nabijgelegen Museum Geelvinck Hinlopen Huis en Museum Willet-Holthuysen.