Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Monumenten

Amsterdam bestaat al sinds 1300. In de stad zijn vele historische monumenten te bewonderen die de rijke historie van de stad vertellen. Een aantal uitgelichte monumenten.

Munttoren
De karakteristieke Munttoren was oorspronkelijk onderdeel van de stadspoort. Nu staat de toren op een bruisend kruispunt van de Kalverstraat, Regulierbreestraat en het Spui.

De Waag
De Waag oftewel de Sint Antoniespoort maakte in de 16e eeuw ook deel uit van het stadsbolwerk. Ruim 1,5 eeuw later werd het de plek waar vele gildes zich verzamelden en werd het uitgebreid door stadsarchitect Hendrick de Keyser.

Amsterdam Centraal Station
Amsterdam Centraal Station is de toegangspoort tot de stad en een ontwerp van J.H Cuypers die ook het Rijksmuseum ontwierp. Het station is recentelijk gerenoveerd en komt daarmee nog beter tot haar recht. Het stationsplein is een bruisend plein waar vele Amsterdammers en toeristen uit alle windstreken bijzondere ontmoetingen met elkaar hebben.

Voormalige Hoofdpostkantoor
Het voormalige Hoofdpostkantoor van Amsterdam is gebouwd in de 19e eeuw in neogotische stijl en ligt pal achter Paleis op de Dam. Het behoort bij de top 100 van monumenten van Nederland en de gevel is imponerend. Nu is het met behoud van het authentieke interieur ingericht tot stijlvol winkelcentrum.

Top 10 bezienswaardigheden in Amsterdam

BEKIJK ONZE VOLLEDIGE TOP 10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN AMSTERDAM