Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Markten in Amsterdam

Op de vele markten in Amsterdam ontmoet u de echte locals, proeft u Amsterdamse specialiteiten en vindt u kunst- en kitschschatten als aandenken voor thuis. We hebben de meest bijzondere markten in Amsterdam voor u op een rij gezet.

Albert Cuypmarkt

Wilt u sfeerproeven van het echte Amsterdam? Dan mag u een bezoek aan de Albert Cuypmarkt niet overslaan. Deze markt vindt van maandag t/m zaterdag plaats in de populaire wijk ‘de Pijp’. De marktkooplui van de ruim 260 kramen van verse waren, kleding en accessoires, maken maar al te graag met u een praatje. Een typisch Hollands draaiorgel zorgt voor sfeermuziek.

Drijvende bloemenmarkt

Tussen het Muntplein en het Koningsplein vindt u aan de Singel de unieke drijvende Bloemenmarkt. Het hele jaar kunt u hier bloemen, planten en bloembollen kopen. De bloembollen kunt u hier ook bestellen zodat deze bij u thuis, in het juiste seizoen, worden afgeleverd. Naast bloemen kunt u hier ook vele ‘typisch Hollandse’ souvenirs kopen.

Markten in de Jordaan

In de Jordaan zijn vier verschillende markten. Aan de voet van de Noorderkerk vindt u op maandag een antiek- en brocantemarkt en op zaterdag een biologische markt. De Lindenmarkt is een echte warenmarkt die iedere zaterdag plaatsvindt op de Lindengracht en maar liefst een kilometer lang is! Op maandagmorgen is de unieke ‘lapjesmarkt’ met vele stofkramen in de Westerstraat.

Waterlooplein: Kunst, Vlooien en Antiekmarkt

Op het Waterlooplein is de oudste vlooienmarkt van Nederland te vinden. Hier vindt u kunst & kitsch schatten die de nostalgie van weleer ademen. De markt is van maandag t/m zaterdag geopend en pal naast de Stopera, het huidige stadhuis van Amsterdam en Opera gelegen.

De IJhallen; grootste vlooienmarkt van Europa

Iedere maand openen één weekend de deuren van de IJhallen. Met maar liefst 750 kramen is dit de grootste vintage- en vlooienmarkt van Europa. Hier kunt u urenlang snuffelen en opzoek gaan naar de mooiste schatten. U komt gegarandeerd niet met lege handen thuis. De IJhallen liggen aan de Noordoever van het IJ die u binnen 3 minuten bereikt per gratis veerpont vanaf Amsterdam Centraal Station.