Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Koninklijk Paleis op de Dam

Z.M. Koning Willem-Alexander stelt zijn paleis naast de officiële ontvangsten zoveel mogelijk open voor publiek. Dit is meer dan terecht want achter gesloten deuren treft u een prachtig interieur dat het rijke Amsterdam uit de Gouden Eeuw symboliseert. Het absolute hoogtepunt is de imposante Burgerzaal.

Koninklijk Paleis op de Dam dateert uit de 17e eeuw en werd gebouwd als stadhuis. Anderhalve eeuw later nam Lodewijk Napoleon het in gebruik en voegde vele empirische elementen aan het interieur toe. Nu behoort het paleis toe aan het Huis van Oranje die tevens de indrukwekkende collectie schilderijen bezit.

De audiotour, die ingesproken is door de voormalige burgemeester van de stad Job Cohen, loodst u door de prachtige zalen. De Krijgsraadzalen, Vierschaar, Vroedschapskamer en de Burgerzaal. De Vroedschapskamer is bekend als de plek waar prinses Beatrix in 2013 afstand deed van haar troon en haar zoon Willem-Alexander die opvolgde. Na de abdicatie volgde de inhuldiging in de Nieuwe Kerk. Vanuit deze kamer kunt u tevens het bekende balkon zien.

Top 10 bezienswaardigheden in Amsterdam

BEKIJK ONZE VOLLEDIGE TOP 10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN AMSTERDAM