Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Joods Historisch Museum

In het hart van de oude Jodenbuurt brengt het Joods Historisch Museum een ode aan de religie, cultuur en geschiedenis van het Jodendom in Nederland en haar voormalige koloniën.

Voormalige Synagogen

Het museum is gevestigd in een complex van vier oude Synagogen en al in 1930 geopend! Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groot gedeelte van de collectie in beslag genomen. In 1955 is het museum heropend door toenmalig minister-president Drees.

Collectie en exposities

Het museum heeft een collectie van ruim 14.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële objecten en historische objecten. Daarnaast zijn er meer dan 12.000 foto’s en 15.000 historische documenten. De drie permanente opstellingen tonen slechts vijf procent! Daarnaast zijn er altijd twee wisselende exposities.

Kindermuseum

Eén gedeelte van het Joods Historisch Museum is ingericht tot kindermuseum en toont drie etages van een voormalig Joods woonhuis. Het vertelt kinderen op speelse wijze de tradities en gebruiken van het Jodendom.

Tip: Ga na uw bezoek op ontdekking uit in het Joods kwartier, de wijk van c.a. één vierkante kilometer rondom het museum. Bezoek de Portugese Synagoge met een indrukwekkende collectie aan relikwieën en de Hollandse schouwburg, in de Tweede Wereldoorlog een deportatieplaats voor vele Joden en nu een monument.