Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Hermitage Amsterdam

Een dependance van de Hermitage Sint Petersburg is gevestigd in een historisch gebouw aan de Amstel. Het museum is een ode aan de band tussen Amsterdam en Sint Petersburg die al zo’n 300 jaar bestaat door het huwelijk tussen de Nederlandse koning Willem II en de Tsarendocher Anna Paulowna.

Rijke collectie

De Hermitage collectie is één van de rijkste ter wereld met maar liefst 3 miljoen werken. Jaarlijks worden in de Hermitage Amsterdam twee toonaangevende exposities met items uit de Russische collectie gepresenteerd. Hermitage Amsterdam werkt daarnaast actief samen met de andere Amsterdamse musea; Rijksmuseum en Amsterdam Museum.

Tot en met eind 2016 wordt de gezamenlijke tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw gepresenteerd.

Voormalig verpleeghuis

Hermitage Amsterdam is gevestigd in een voormalig ouderenverpleeghuis de Amstelhof en op unieke wijze gerenoveerd tot museum. In uw ooghoek zult u authentieke details aantreffen en daarnaast de Regentenkamer en de prachtige oude kerkzaal met uitzicht op de Amstel.

Tip: Laat u per ‘Canal bus’ over het water naar het museum vervoeren. U stapt direct vanaf de aanlegsteiger voor het museum van de boot.