Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

De 9 straatjes

In de Jordaan vindt u in vele grachtenpandjes hele exclusieve winkeltjes vol mode, design en interieur. Dit pittoreske winkeldistrict, gelegen in de dwarsstraten van de Herengracht en Keizersgracht, zijn getiteld tot de 9 straatjes van Amsterdam. Door internationale pers is het district bejubelt als hotspot maar de buurt is ook zeer geliefd bij ras Amsterdammers.

Veel bijzondere en unieke winkels

De allerhande winkeltjes zijn gevestigd in prachtige monumentale grachtenpanden waar al ruim 400 jaar handel wordt bedreven. Vroeger waren ambachten zoals leerlooierijen en likeurstokerijen hier gevestigd. Zeker als u wilt slagen voor bijzondere cadeaus en interieur objecten kunt u in dit district uitstekend terecht.

Hippe koffiebars en lunchspots

Ook vele hippe koffiebars waar locals genieten van hun cappuccino hier te vinden en talloze lunchspots openen met op de kaart healthy salades, superfood maaltijden, sushi of gezonde broodjes. Op zondagen zijn de meeste winkels in de 9 straatjes geopend.

Waar vindt u de 9 straatjes?

Al slenterend en zigzaggend verkent u het district. De 9 straatjes kruisen de Herengracht en de Keizersgracht en worden omsloten door de Prinsengracht en de Singel. Achter Paleis op de Dam bij het prachtige winkelcentrum Magna Plaza, start u met een wandeling via de Gasthuismolensteeg naar de Hartenstraat. Hierna steekt u de Keizersgracht over en loopt u de Reestraat in. Deze straat eindigt op de Prinsengracht. Hier gaat u linksaf de Berenstraat in, die doorloopt in de Wolvenstraat en de Oude Spiegelstraat. Op de Singel gaat u rechtsaf richting Wijde Heisteeg, Huidenstraat en Runstraat.

De pers over de 9 straatjes

‘For that true taste of A’dam. Nine little streets that are big on personality.’ (National Geographic)
‘It’s areas like this that really make you feel comfortable in Amsterdam.’ (Lonely Planet)
‘A must if you want to hang out where the locals do.’ (Thomas Cook Travel Magazine)
‘In the mood for some retail therapy? Visit De 9 Straatjes. It is charming and delightful.’ (Vanity Fairs)
‘Easily Amsterdam’s best shopping hub; a charming mixture of designer boutiques, art galleries, vintage clothing stores, gift shops and places to eat and drink.’ (The New York Times)

Tip: Musea in de 9 straatjes

In de 9 straatjes vindt u behalve de bijzondere snuffelwinkels en galeries ook een aantal unieke musea. Wat dacht u van het Brillenmuseum, Kattenkabinet, het Woonbootmuseum of het fotomuseum Huis Marseille. Er is dus genoeg te ontdekken!