Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

City Centre

In het centrum hart, rondom de Dam, vindt u vele warenhuizen en brandstores. Hoogtepunten zijn De Kalverstraat, de Bijenkorf en Magna Plaza. U mag ook zeker de Drijvende bloemenmarkt niet vergeten.

Kalverstraat Amsterdam ShoppingDe Kalverstraat

Onder andere bekend van het Nederlandse monopoly, is de winkelstraat ‘de Kalverstraat’. Deze straat loopt van de Dam naar de Munttoren. In deze straat vindt u talloze winkels en warenhuizen van de bekende internationale en typisch Nederlandse merken zoals V&D, H&M, HEMA, Rituals, Urban Outfitters en Pull&Bear. Zeven dagen per week bezoeken ruim 50.000 bezoekers deze straat.

The College Hotel AmsterdamBijenkorf (4)Shopping AmsterdamDe Bijenkorf

Nederlands luxste en mooiste warenhuis is de Bijenkorf aan de Dam. In een prachtig monumentaal pand vindt u vijf verdiepingen met mooie luxe merken zoals Louis Vuitton, Hèrmes, Burberry en Gucci. Ook de culinaire en parfumafdeling zijn een bezoek waard. Op de bovenste etage vindt u tevens het dakterras waar u onder het genot van een lichte maaltijd, kopje koffie of lunch heerlijk kunt vertoeven. De Bijenkorf is zeven dagen per week geopend.

The College Hotel AmsterdamMagnaPlaza (2)Shopping AmsterdamMagna Plaza

Het voormalige Hoofdpostkantoor van Amsterdam, ligt pal achter Paleis op de Dam, is omgebouwd tot een schitterend winkelcentrum. De statige gevel nodigt al uit tot een kijkje binnen. Het 19e eeuwse pand is in typisch neogotische stijl uitgevoerd en één van de top  100 monumentale panden van Nederland. Op drie etages vindt u hier de brandstores van onder andere Gsus, Mango en America Today.

BloemenmarktDrijvende bloemenmarkt

Aan de Singel tussen het Koningsplein en het Muntplein vindt u de unieke drijvende bloemenmarkt. Hier worden ‘Tulpen uit Amsterdam’ en vele bloembolsoorten verkocht. Ook zijn typisch Hollandse souvenirs hier in overvloed verkrijgbaar.