Change language

The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Anne Frank Huis

Het Achterhuis, oftewel Prinsengracht 263, is een uniek monument. Tijdens de Tweede Wereldoorlog duikt de Joodse Familie Frank hier ruim twee jaar onder. Ze verblijven in het Achterhuis, die via een boekenkast bereikt wordt.

Dagboek van Anne Frank

Anne, de tweede dochter van de familie, gebruikt haar dagboek als uitlaatklep in deze periode en schrijft over het Achterhuis, de gebeurtenissen en zichzelf. Op 4 augustus 1944 wordt Anne samen met haar moeder, zus en vijf andere onderduikers gearresteerd en gedeporteerd via kamp Westerbork naar Auschwitz. Anne’s vader ontkomt en ontvangt na de oorlog de dagboeken van Anne. Hierin leest hij de indrukwekkende ambities van zijn dochter om schrijfster te worden. Otto Frank besluit het dagboek te publiceren en geeft in 1947 het dagboek ‘Het Achterhuis’ uit. Wereldwijde bekendheid volgt voor dit indrukwekkende verhaal.

Het authentieke Achterhuis

Sinds 1960 is het Anne Frank Huis geopend voor het publiek en een plek geworden voor herinnering aan het verleden. De onderduikruimtes en de boekenkast zijn in authentieke staat behouden. Na bezoek aan dit museum zult u samen met toeristen uit alle windstreken en een jonge generatie beseffen dat onze hedendaagse vrijheid niet vanzelfsprekend was in het verleden.

Tip: Zorg dat u vooraf kaarten voor het museum heeft. Door grote belangstelling kunnen de wachtrijen voor de kassa lang zijn.