Menu

Restaurants in de omgeving

In de omgeving van The College Hotel zijn tientallen restaurants te vinden. Natuurlijk wilt u een aders waar u onbezorgd en heerlijk kunt genieten. Wij hebben voor u een selectie gemaakt uit onze persoonlijke favorieten in de stad.

L’ entrecote en le Dames

In Restaurant L’entrecote draait het om maar één ingrediënt ‘entrecote’. Dit restaurant heeft een relatief kleine lunch en dinerkaart maar hiermee kan de kwaliteit van het vlees gewaarborgd worden. Laat u een heerlijke wijn adviseren van de uitgebreide wijnkaart voor een optimale smaakbeleving.

Van Baerlestraat 47 – 49

Brasserie Keijzer

Brasserie Keizer bevindt zich in een hoekpand direct naast het Concertgebouw aan het Museumplein. U kunt hier in een prettige grandeur lunchen en dineren. De visgerechten zijn een enorme aanrader!

Van Baerlestraat 96

Brasserie van Baerle
Deze Brasserie biedt u een fijne kaart met Franse gerechten. Kwaliteitswijnen die met zorg zijn uitgekozen bij uw gerecht zijn een specialiteit in deze brasserie. In de zomermaanden kunt u ook genieten op het zonnige terras in de tuin aan de achterzijde van het pand.

Van Baerlestraat 158

Vis aan de Schelde
Chef-kok Michiel Deenik’s motto is: ‘Een dag niet goed gegeten is een verloren dag’. In het moderne restaurant in Amsterdam-zuid kookt hij samen met zijn brigade de meest verse visspecialiteiten die passen bij het seizoen.

Scheldeplein 4

Roberto’s
Waan u terug in het Italië van de Jaren 50 of 60. Tijdens een diner in Roberto’s Restaurant beleeft u de authentieke Italiaanse keuken en gastronomie. Het restaurant biedt intieme plekjes waardoor u echt met uw gezelschap samen kunt genieten.

Apollolaan 138

D’ Vijff Vlieghen
Geniet hartje Amsterdam van de typisch Hollandse sfeer. Restaurant D’ Vijff Vlieghen heeft een museumwaardig interieur met vier originele etsen van Rembrandt aan de muur. Op het menu staan culinaire gerechten met hoge kwaliteits Hollandse ingrediënten.

Spuistraat 294-302

The Red Sun
Bij Restaurant Lounge The Red Sun prikkelt al uw zintuigen. Culinaire sushi laat u bijzondere smaken beleven. De sfeer zorgt voor een aangename mood. De bijpassende wijnen zijn met de groots mogelijke zorg afgestemd op uw gerecht en muziek aangepast op de setting.

Olympiaplein 176

Nomads
Nomads is een sprookje van 1001 nacht in Amsterdam. Achter de deuren van de Rozengracht vindt u hier een echt pareltje. Laat uw smaakpupillen beleven door vele Arabische ‘Mezzes’ gerechten bereid met verse kruiden en volledig Halal. U neemt plaats op één van de Kelims bankjes en bedden.

Rozengracht 133-I

Café Loetje
Volgens zeggen proeft u de beste biefstuk van de wereld bij Café Loetje in Amsterdam. Loetje is een typisch Nederlands eetcafé met meerdere vestigingen in de stad. Hier proeft u naast die beroemde Ossenhaasbiefstuk met jus, verrukkelijke garnalenkroketten, zeer smakelijke lamssoep, lever met spek en uitjes én raasdonders met piccalilly.

Johannes Vermeerstraat 52

Le Garage – Bib Gourmand

Al ruim 25 jaar is Restaurant Le Garage er op gericht de dagelijkse sleur van haar gasten te doorbreken en hen te repareren/restaureren tijdens een verblijf. De bekroning van de Bib Gourmand betekent dat u voor €36,- van een dagmenu kunt genieten.

Ruysdaelstraat 54/56

Restaurant Blauw
Bij Restaurant Blauw wordt u culinair verrast door de smakelijke gerechten uit Indonesië.  Er wordt gewerkt met mooie en pure producten en dat proeft u. Bovendien helpt de gastgerichte bediening u graag bij het uitkiezen van de gerechten. Restaurant Blauw is gelegen aan de zuidkant van het Vondelpark.

Amstelveenseweg 158-160

Vinkeles – 1 Michelin ster
Het restaurant van chefkok Dennis Kuipers en zijn brigade is sinds 2009 bekroond met een prestigieuze Michelin ster. Er wordt hier klassiek Frans gekookt maar met hedendaagse stijl. In recensies wordt Restaurant Vinkeles omschreven als: “spannend, bescheiden en verfijnd”.
Keizersgracht 384

COVID-19 (coronavirus) update