Menu

Museumkwartier

Het Museumkwartier is een wijk in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid.De naam van de wijk is ontleend aan drie belangrijke musea, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

Deze liggen alle aan het Museumplein. Omdat naast deze musea ook het Concertgebouw in deze wijk ligt, wordt ook de naam Concertgebouwbuurt gebruikt.

Te vinden in het Museumkwartier:

Rijksmuseum

Een adembenemende collectie van Nederlandse meesterstukken is in het statige gebouw aan het Museumplein tentoongesteld. Het Rijksmuseum mag u bij een kennismaking met Nederland en Amsterdam niet overslaan!

Lees verder

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een ode aan de Nederlandse schilder en presenteert de grootste collectie van zijn werken. Naast de meesterstukken stelt het museum zijn brieven en tekeningen tentoon en vertelt u alles over het tragische leven van de schilder.

Lees verder

Stedelijk Museum Amsterdam

De wereldberoemde collectie van moderne kunst en vormgeving is in het Stedelijk Museum Amsterdam tentoongesteld. Het markante gebouw aan het Museumplein bestaat uit een oorspronkelijk neorenaissancegebouw en een moderne nieuwe vleugel. In 2012 is het museum na jaren van renovatie heropend.

Lees verder

Concertgebouw

Het Concertgebouw is door Bernard Haitink geroemd als beste instrument van het orkest. Dit is exact wat de groep vermogende Amsterdammers voor ogen had toen ze het Concertgebouw in 1881 aan de stad schonken. Het concertgebouw biedt onderdak aan het Koninklijk Concertgebouworkest en is gelegen aan het Museumplein.

COVID-19 (coronavirus) update