Menu

De PijpDé plek van Amsterdamse hotspots

De Pijp is één van de oudste wijken van Amsterdam en van oorsprong een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, studenten en vrije geesten. In de jaren zestig en zeventig kregen zij gezelschap van vele gastarbeiders aan die onder andere kwamen te werken in de Heineken Brouwerij.

Vandaag de dag is de Pijp de plek van de Amsterdamse hotspots. Hipsters, yuppen, healthfreaks en vele toeristen halen hun hart hier op. In de Pijp kunt u vele trendy boetieks (van Woustraat of Ferdinand Bolstraat), leuke cafés en koffiebars, een internationaal aanbod van restaurants en zonnige terrassen (Gerard Douplein of Marie Heineken plein) vinden. Vergeet een bezoek aan de volksmarkt Albert Cuyp niet!

Te vinden in de Pijp:

Heineken Experience

Kom alles te weten over één van Nederlands befaamde exportproducten, Heineken Bier. De voormalige brouwfabriek is een interactieve reis door het familiebedrijf, langs het brouwproces en eindigt in de bar om een heerlijk biertje te proeven.

Lees verder

Albert Cuypmarkt

Wilt u sfeerproeven van het echte Amsterdam? Dan mag u een bezoek aan de Albert Cuypmarkt niet overslaan. Deze markt vindt van maandag t/m zaterdag plaats in de populaire wijk ‘de Pijp’. De marktkooplui van de ruim 260 kramen van verse waren, kleding en accessoires, maken maar al te graag met u een praatje. Een typisch Hollands draaiorgel zorgt voor sfeermuziek.

Lees verder

COVID-19 (coronavirus) update