Menu

In de omgevingVeel te ontdekken nabij het hotel!

The College Hotel bevindt zich op het Roelof Hartplein in Amsterdam-Zuid, in het centrum van het Fashion & Museum District. Het hotel ligt op loopafstand van het Museumplein, waar zich ook het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum bevinden. U kunt de omgeving goed verkennen per fiets, scooter of met het openbaar vervoer.

Daarnaast zijn het Vondelpark, de P.C. Hooftstraat (Nederlands meest exclusieve winkelstraat), theaters en bioscopen op loopafstand. Het trendy stadsdeel ‘de Pijp’, met diverse karakteristieke restaurants en cafe’s, is letterlijk om de hoek.

Museumkwartier

Het Museumkwartier is een wijk in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid.De naam van de wijk is ontleend aan drie belangrijke musea, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

Meer informatie

Fashion District

Het Fashion District is het bruisende Fashion hart van Amsterdam. In deze wijk vindt u de mooiste winkels van de meest exclusieve en luxe merken en ook relatief nieuwe merken hebben hun plek gevonden in één van de mooie winkelstraten of in Van Baerle Shopping Gallery. Aan het Museumplein is ook één van de oudste diamantslijperijen gevestigd.

Meer informatie

De Pijp

De Pijp is één van de oudste wijken van Amsterdam en van oorsprong een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, studenten en vrije geesten. In de jaren zestig en zeventig kregen zij gezelschap van vele gastarbeiders aan die onder andere kwamen te werken in de Heineken Brouwerij.

Meer informatie

Restaurants in de omgeving

In de omgeving van The College Hotel zijn tientallen restaurants te vinden. Natuurlijk wilt u een aders waar u onbezorgd en heerlijk kunt genieten. Wij hebben voor u een selectie gemaakt uit onze persoonlijke favorieten in de stad.

Meer informatie

COVID-19 (coronavirus) update