The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Top 17 van jaarlijkse evenementen in AmsterdamThe College Hotel Amsterdam

De goed gevulde evenementenkalender van Amsterdam biedt voor ieder wat wils. Het bezoeken van een evenement tijdens uw verblijf in de stad geeft een extra dimensie aan uw verblijf. Jaarlijks zijn dit de 17 grootste terugkerende events.

1. Amsterdam Fashion Week – januari & juli

Een groot aantal Nederlandse modemerken presenteert jaarlijks haar collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week. De meeste modeshows vinden plaats op de industriële Westergasfabriek. Ook down town, in het Fashion district, vinden vele Fashion events plaats.

2. Koningsdag – 27 april

Op Koningsdag tovert Amsterdam om tot één groot Oranjefeest. Tienduizenden feestgangers trekken naar de Nederlandse hoofdstad om de verjaardag van de koning te vieren. Op tientallen pleinen en podia vinden optredens plaats en het Vondelpark is de plek voor een grote vrijmarkt. Ook de grachten zijn place to be waar duizenden bootjes in parade rond trekken.

3. Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsconcert – 4 & 5 mei

Op 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats op de Dam. Onder andere het Koninklijk paar woont hier de officiële herdenkingsbijeenkomst bij met een minuut stilte en kranslegging. De dag er na viert Nederland de bevrijding. Op 5 mei vindt ’s avonds vindt het Bevrijdingsconcert op de Amstel plaats.

4. Open Tuinendagen – juni

In Juni openen meer dan 30 Amsterdamse grachtentuinen hun deuren voor bezoekers. Achter de gevels ontdekt u echte pareltjes zoals de tuin van Museum van Loon aan de Keizersgracht.

5. Vondelpark openluchtconcerten – juli & augustus

In de zomermaanden wordt al ruim 30 jaar gratis concerten gegeven in het Openluchttheaters. Terwijl u geniet van de relaxte sfeer geven uiteenlopende artiesten acte de presence.

6. Robeco Summernights in het Concertgebouw – juli & augustus

In de zomermaanden presenteert het Concertgebouw, op 5 minuten loopafstand van The College Hotel, een reeks van gratis toegankelijke zomerconcerten. Vergezeld door toonaangevende artiesten presenteren artiesten uit binnen- en buitenland een bijzonder programma.

7. Gay Pride – augustus

Amsterdam viert tijdens Gay Pride weekend de vrijheid tot homoseksualiteit. Dit gebeurt met een spectaculaire parade van honderden boten door de grachten van de stad. Achter de parade volgt een optocht van feestgangers.

8. Grachtenfestival – 12 t/m 21 augustus 2016

Het jaarlijkse Grachtenfestival is een festival voor klassieke muziek dat een breed publiek kennis laat maken met deze doorgaans hoogdrempelige muziek. Musici uit de hele wereld trekken tijdens het festival naar Amsterdam om op bijzondere locaties concerten te verzorgen. Het hoogtepunt is het Prinsengrachtconcert dat vanaf het water wordt gepresenteerd.

9. Uitmarkt

Het culturele seizoen wordt traditioneel geopend met de Uitmarkt. Bezoekers krijgen hier op meer dan 30 podia een voorproefje van 450 gratis optredens. Van klassieke muziek tot toneel, jazz en ballet.

10. Jordaan Festival – september

Een rasecht Amsterdams festival dat een ode brengt aan de volksmuziek. Drie dagen lang kunt u hier de mooiste levensliederen gepresenteerd door Nederlandse artiesten horen en kunt u zich tussen echte locals begeven.

11. Open Monumenten Dag – september

Een uniek kijkje achter de gevels! Amsterdam is de monumentenstad bij uitstek. Jaarlijks openen vele bijzondere monumenten hun deuren voor (gratis) rondleidingen door bewoners, architecten en bouwkundigen.

12. Amsterdam Dance Event – oktober

In vijf dagen tijd presenteren ruim 2000 internationale DJ’s waaronder de absolute top zich op 350 locaties in de stad. Tijdens het Amsterdam Dance Event bruist de stad van deze stijl muziek!

13. Museumnacht – november

Een nachtelijk museum bezoek? Ieder jaar openen de vele Amsterdamse musea hun deuren tot midden in de nacht. Met één passe-partout kunt u op een avond meerdere musea bezoeken die ook nog extra activiteiten organiseren.

14. IDFA – november

Het werelds meest toonaangevende documentaire festival trekt jaarlijks 180.000 bezoekers. Ruim 250 verschillende documentaires worden vertoond, waarvan de meeste in wereldpremière gaan. Deelnemende locaties zijn o.a. filmmuseum EYE Amsterdam, Bioscoop Tuschinski en de Westergasfabriek.

15. Schaatsbaan op het Museumplein – november

Schaatsen in een typisch Nederlandse sfeer aan de voet van het Rijksmuseum. Op het Museumplein wordt in de wintermaanden de pittoreske schaatsbaan neergelegd met een heuze replica van de Magere brug. Bind de ijzers onder, geniet van koek en zopie en vooral van de sfeer.

16. Amsterdam Light Festival – december/januari

Tijdens het 50 dagen durende festival is de stad extra bijzonder aangelicht. Vele lichtprojecties geven de gevels, grachten en kunstwerken kleur. U aanschouwt het Light Festival het beste tijdens een rondvaart.

17. Oud en Nieuw – 31 december/1 januari

Het nieuwe jaar in luiden gebeurt in Amsterdam middels vele feesten in de bars, cafés en clubs.

COVID-19 (coronavirus) update