The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Top 10 bezienswaardigheden in AmsterdamThe College Hotel Amsterdma

Naast de tientallen musea die Amsterdam rijk is biedt de stad honderden bezienswaardigheden. Wij hebben een Top 10 bezienswaardigheden in Amsterdam gemaakt waarbij de Grachtengordel met absolute stip op één staat.

Grachtengordel

De toptrekpleister van de stad is de grachtengordel uit de Gouden Eeuw. De Amsterdamse grachtengordel is een complex netwerk van 165 grachten, 80 bruggen en vele statige panden met de prachtigste gevels. De grachtengordel kreeg in 1999 de titel UNESCO Werelderfgoed. De gordel is een unieke plek waar Amsterdammers wonen, veel bedrijvigheid plaatsvindt en het toneel van unieke evenementen.

Meer informatie

Vondelpark

Het Vondelpark is één van de kroonjuwelen van Amsterdam. Ruim 10 miljoen bezoekers recreëren en ontspannen jaarlijks in het 47 hectare grote stadspark. Zowel intieme romantische plekjes als landelijke natuurlijke plekken zijn hier te vinden. Het oorspronkelijke ontwerp van het 150 jaar oude park, tevens Rijksmonument, is van de hand van landschapsarchitect J.D. Zocher.

Meer informatie

I Amsterdam Letters

De opvallende I Amsterdam letters zijn een ware attractie en icoon voor de stad geworden. De letters hebben een permanente plaats op het Museumplein voor het Rijkmuseum en op luchthaven Schiphol - Plaza. Daarnaast trekt een set letters rond door de stad. Deze worden op wisselende plekken neergezet. Een miniatuur versie staat daarnaast bij Amsterdam Museum.

Meer informatie

Coster Diamonds

Amsterdam staat al honderden jaren bekend als diamantstad. Bij Coster Diamonds wordt het ambacht diamantslijpen nog vol precisie op de meest waardevolste diamanten verricht.

Meer informatie

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage is een parel voor de Nederlandse moderne architectuur. De derde beurs van Amsterdam werd aan het begin van de 20e eeuw geopend aan het Damrak maar is na een ruime eeuw multifunctioneel in gebruik.

Meer informatie

Kerken

Amsterdam heeft een groot aantal kerken die in authentieke stijl bewaard zijn gebleven. Een aantal zijn zeer bezienswaardig.

Meer informatie

Begijnhof

Het Middeleeuwse Begijnhof ligt bijna een meter lager dan het straatniveau. Bekend is het houtenhuis dat ook uit deze tijd dateert. Begijnen waren vrijgezelle heren en dames die samenleefden.

Meer informatie

Monumenten

Amsterdam bestaat al sinds 1300. In de stad zijn vele historische monumenten te bewonderen die de rijke historie van de stad vertellen. Een aantal uitgelichte monumenten.

Meer informatie

Oostelijk Havengebied – Moderne architectuur

Bent u naast een liefhebber van de oude stad een liefhebber van de moderne architectuur? Reis dan af naar het Oostelijk Havengebied. Vanaf de jaren 80 zijn hier internationaal architectonisch hoogstaande woningen en panden verrezen.

Meer informatie

COVID-19 (coronavirus) update