The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Gratis activiteiten in AmsterdamThe College Hotel Amsterdam

In Amsterdam is genoeg te ontdekken. Natuurlijk wilt u alles uit uw verblijf halen en houdt u daarbij uw budget in de gaten. Naast struinen over de grachten en markten bezoeken hebben we een aantal gratis activiteiten in Amsterdam op rij gezet zodat u uw budget optimaal kunt besteden!

De Schuttersgalerij

Het Amsterdam Museum heeft een gratis toegankelijke galerij, tussen de Kalvermarkt en het Spui in. De galerij stelt vele portretten tentoon; van uit de Gouden Eeuw tot hedendaagse fotoportretten van fotograaf Erwin Olaf.

Het Vondelpark

Het Vondelpark is een van de kroonjuwelen van Amsterdam. Het stadspark trekt vele recreanten voor een picknick, potje voetbal of wandeling. Een rondje park is maar liefst 3 kilometer. In het Vondelpark theater vinden bovendien gratis concerten en voorstellingen plaats in de zomermaanden.

Filmmuseum EYE

De tentoonstelling Panorama is in het Filmmuseum EYE gratis te bezoeken in de kelder. En geeft antwoord op vragen; Hoe werd film vroeger gemaakt, hoe zagen cinema-apparaten eruit en welke ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? EYE kunt u ook gratis bereiken met een overtocht van 3 minuten over het IJ.

Gratis uitzicht

Vanaf de 7e etage van de Openbare Bibliotheek heeft u een gratis panorama uitzicht over Amsterdam. Het architectonische gebouw werd in 2007 geopend op het Oosterdokseiland en is de grootste bibliotheek van Nederland. U heeft een uzicht op de skyline van de stad en het IJ.

Concerten en festivals

Honderden concerten en festivals in de stad zijn jaarlijks gratis te bezoeken. Van jazz tot klassiek, van ballet tot toneel. Hoogtepunten zijn het Grachtenfestival (klassieke muziek), Vondelpark openluchttheater en de Uitmarkt. Iedere dinsdag zijn in de foyer van de Stopera ook gratis lunchconcerten van een half uur bij te wonen.

Tip: Bekijk de I Amsterdam Agenda en filter op gratis activiteiten.

Diamanten bij Coster

De ambachtelijke diamantwerkplaats van het luxe en internationaal bekende merk Coster kunt u gratis bezoeken. Vergaap u aan de kroonjuwelen en bekijk het slijpproces van dichtbij.

Galeries en antiquairs in het Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier is de plek waar vele galeries en antiquairs zijn neer gestreken. Bewonder prachtige kunst van schilderijen, sieraden en beelden maar ook antieke voorwerpen in de meest bijzondere zaakjes. Ga in gesprek met de eigenaren die u de meest bijzondere verhalen kunnen vertellen.

Het Begijnhof

Een bijzonder plekje in Amsterdam. Vroeger woonde hier de ‘vrijgezellen’ van Amsterdam. Nu is het een oase van rust in het centrum waar u ook het enige houten huis van Amsterdam kunt bewonderen.

Standbeelden tour

Amsterdam heeft tientallen sculpturen, monumenten en standbeelden. Maak een tour langs deze bijzondere kunstwerken. Van Rembrandt op het Rembrandtplein, Anne Frank op de Westermarkt en de bekende Amsterdamse volkszangers in de Jordaan. Ook het Zaagmannetje is echt verstopt in het Leidsebosje.

De Hollandsche Schouwburg

In 1892 werd de Hollandsche Schouwburg gebouwd als een theater maar in de Tweede Wereldoorlog werd dit een deportatieplaats voor tienduizenden Joden. Nu is het een monument dat gratis te bezoeken is. Een indrukwekkende wand met de 6700 familienamen van alle 104.000 bezorgt u gegarandeerd kippenvel.

COVID-19 (coronavirus) update