The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Cultuur in AmsterdamThe College Hotel Amsterdam

Amsterdam heeft ruim 25 voorstellingen per dag op de agenda en biedt daarmee voor ieder wat wils. Van het statige Carré en Concertgebouw, de Stopera, Muziekgebouw aan het IJ en Stadsschouwburg tot de vele kleine zalen. Pop concerten kunnen plaats vinden in de Heineken Music Hall, Ziggo Dome, Amsterdam Arena of kleinere Melkweg en Paradiso. Daarnaast biedt de stad vele jaarlijks terugkerende festivals.

 

Tip: Het Uitbureau biedt u de volledige agenda van de stad en de mogelijkheid last minute tickets aan te schaffen.

Concertgebouw

Het Concertgebouw is door Bernard Haitink geroemd als beste instrument van het orkest. Dit is exact wat de groep vermogende Amsterdammers voor ogen had toen ze het Concertgebouw in 1881 aan de stad schonken. Het concertgebouw biedt onderdak aan het Koninklijk Concertgebouworkest en is gelegen aan het Museumplein.
De bouw van het Concertgebouw duurde zeven jaar en werd toen nog in een drassig grasland buiten de stadsgrens gebouwd.

Muziekgebouw aan ’t IJ

Het architectonische Muziekgebouw aan ’t IJ is sinds 2005 een van de belangrijkste muzikale podia van de stad. Hedendaagse en kwalitatieve concerten uit binnen- en buitenland staan hier op de bühne.
U kunt concerten in de genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek hier op de agenda vinden. Het gebouw is ontworpen door een Deens architectenbureau en op de beganegrond is een gespecialiseerd visrestaurant gevestigd. Vanuit het restaurant en vanaf het terras ziet u cruiseschepen arriveren en de levendige scheepvaart op het IJ.

Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré heeft een prachtige ligging aan de Amstel. Het theater werd in 1887 opgericht door circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré. Na jaren door Europa te hebben getrokken vestigde Carré zich in Amsterdam.
Het theater werd de plek voor glitter en glamour en behield o.a. het beroemde Wintercircus op de programmering. Anno nu heeft Carré een uiteenlopende programmering van Cabaret tot concerten, toneel en musicals. Het is nog steeds de plek van vele premières en rode loper evenementen. Ook u kunt u de luxe theaterbeleving uit de 19e eeuw ervaren bij een bezoek aan Carré. Geniet in de foyers voor en na de voorstelling en laat u in allure naar het theater vervoeren.

Stopera

De Stopera is een multifunctioneel gebouw. Hier zetelt naast het stadhuis van de Gemeente Amsterdam ook het Nationale Opera & Ballet. Hier vindt u opera en ballet van het allerhoogste niveau met internationaal talent. De Stopera is gelegen aan de Amstel nabij het Waterlooplein.
Iedere dinsdag organiseert de Stopera een gratis lunchvoorstelling in de foyer. Hierna kunt u ook deelnemen aan een rondleiding door het gebouw.

Stadsschouwburg Amsterdam

De Stadsschouwburg is het huis van het Nederlandse toneel. De Schouwburg dateert als begrip al uit de 17e eeuw maar het huidige gebouw werd geopend in 1894 en is gelegen aan het bruisende Leidseplein.
De Koninklijke Vereeniging ‘Het Nederlandsch Toneel’ was initiatiefnemer van de Stadsschouwburg. Het gebouw is een typisch neoclassicisme gebouw en gebouwd met meerdere ingangen; iedere stand had een eigen ingang en foyer. De aller deftigste en rijkste Amsterdammers arriveerden per koets via de hoofdingang en de koninklijke familie had ook een eigen Koninklijke ingang en loge.
In de Stadsschouwburg is de Toneelgroep Amsterdam de vaste bespeler. De voorstellingen brengen stof tot nadenken zo biedt het programma vooral toneelvoorstellingen maar ook hedendaagse dans, muziektheater en theater voor kinderen. Ook wordt er veel georganiseerd rondom voorstellingen; zoals open repetities, voorbesprekingen en inwijdingen.
Uniek is ook de Theatre Bookshop. Dit is een begrip in de theaterwereld. U vindt hier een unieke collectie van 6000 boeken over theater, film, dans, opera, musical en cabaret.

Heineken Music Hall

‘Live will never be the same!’ is het motto van deze concertlocatie. Het internationale muziekpodium ‘Heineken Music Hall’ ligt in Amsterdam-Oost naast de Amsterdam Arena. Vele internationale artiesten treden op deze bühne.
De locatie was meerdere keren genomineerd voor een Pollstar Award, de beste internationale concertlocatie.

Ziggo Dome

De grootste en nieuwste concertzaal van Nederland is een ‘black box’. Deze zaal is volledig gebouwd voor de allerbeste akoestiek. De zaal heeft twee tribunes en een grote vloer. Het is de tempel waar ’s werelds grootste artiesten als U2, Taylor Swift en Madonna acte de pressante geven.
De Ziggo Dome ligt aan de Arena Boulevard naast de Amsterdam Arena en Heineken Music Hall.

Paradiso

Paradiso is dé poptempel van Nederland. In de jaren 60 werd door een groep creatieve Amsterdammers de voormalige kerk aan de Weteringschans overgenomen tot poppodium.
Opkomende nieuwkomers treden hier op, maar ook grote artiesten kiezen hier voor de intimiteit met 1500 gasten. Paradiso is naast een poppodium ook een club voor elektronische muziek.
Het authentieke balkon geeft u een prachtig uitzicht op het podium. Daarnaast zijn de glas in lood ramen nog volledig authentiek. Paradiso ligt ‘naast’ het Leidseplein, het uitgaansdistrict van Amsterdam.

De Melkweg

In de voormalige melkfabriek in de grachtengordel is sinds de jaren 70 de Melkweg gevestigd. Het podium biedt een enorme diversiteit in programmering en heeft twee verschillende concertzalen: The Max en de Oude Zaal. Internationaal gevestigde namen, talent van Hollandse bodem maar ook underground muziek vind hier haar weg naar nieuw publiek. De Melkweg biedt ook een Cinema een waar veel muziekfilms vertoont worden. De Melkweg Expo geeft daarnaast ruimte voor exposities en het Melkweg Café is een bruisende ontmoetingsplek voor kunstenaars.

De Westergasfabriek

De voormalige gasfabriek is omgebouwd tot cultuurpark en een bruisende culturele hotspot in Amsterdam West. In de diverse gebouwen vindt veel culturele bedrijvigheid plaats. Naast restaurants en bars zijn hier clubs zoals de North Sea Jazz Club, TV Studio’s en een bioscoop te vinden. De Westergasfabriek is daarnaast het toneel van vele evenementen waaronder de Amsterdam Fashion Week.

Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark heeft een eigen uniek openluchttheater. In de zomermaanden vinden in dit theater gratis voorstellingen plaats. Theater, dans, muziekconcerten, klassiek muziek allerlei soorten cultuur wordt u ieder jaar vijf maanden lang gratis aan geboden.

DeLaMar theater

Tussen de Stadsschouwburg en de Melkweg ligt het DeLaMar Theater. Nadat het theater enkele jaren door gebrek aan financiële middelen gesloten was is het sinds 2010 weer geopend in het hart van Amsterdam. Het theater is mede mogelijk gemaakt door entertainmentlegende Joop van den Ende en presenteert vooral toneel, cabaret en musical. Vaak zijn toegankelijke voorstellingen voor langere tijd in het theater te zien.

COVID-19 (coronavirus) update