The College Hotel

Amsterdam

Boek direct uw kamer

Aankomst
Selecteren
Vertrek
Selecteren

Menu

Amsterdam met kinderen; Tips!The College Hotel Amsterdam

U kunt prima in Amsterdam met kinderen verblijven. Er is genoeg voor jullie samen te ontdekken. Musea bieden speciale tentoonstellingen voor kinderen aan. Natuurlijk zijn Artis Zoo en Madame Tussauds leuk om te bezoeken maar we geven u graag nog een paar tips!

Science Centre Nemo

Science Centre Nemo is een paradijs voor kinderen! Testjes, proefjes en veel doe dingen. Nemo laat iedereen kennis maken met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek op een speelse en educatieve manier. Het centre is gevestigd in een markant groen gebouw dat lijkt op de boeg van een schip vlak bij Amsterdam Centraal Station.

Musea in Amsterdam met kinderen

Onder andere het Scheepvaartmuseum, het Tropenmuseum en het Joods Historisch Museum hebben speciaal voor kinderen een tentoonstelling ingericht. Kom op een educatieve wijze in aanraking met het maritieme verleden en bezoek een replica VOC schip. Ontdek wereldculturen of juist de Joodse tradities en gebruiken.

Artis Zoo

Artis is de oudste zoo van Nederland en een dagje dierentuin verveelt nooit.  Bewonder vele bijzondere diersoorten tussen monumentale gebouwen, op de Savanne, in het Aquarium, Apenhuis of Vlinderpaviljoen. Bezoek ook het unieke planetarium en Micropia.

Madame Tussauds

De wassenbeelden collectie van Madame Tussauds ligt in een prachtig gebouw op de Dam. Sta oog in oog en ga op de foto met beroemdheden; bekende Nederlanders, voetballers of artiesten. Van Messi tot Koning Willem Alexander.

Waterfietsen door de grachten

Een unieke belevenis in Amsterdam is een waterfietstocht door de gracht. Terwijl u zelf trapt ontdekt u de bruggen, grachtenpanden en woonboten uit een heel bijzonder perspectief.

Amsterdam Arena

De Amsterdam Arena is het 5 sterren stadion en thuishonk van voetbalclub AFC Ajax. Ook het Nederlands Elftal speelt vaak in dit stadion. Met een stadiontour bezoekt u samen met een gids alle hoeken van het stadion; van de kleedkamers, prijzencollectie en persruimte.

Tramlijn 2

Door National Geographic is deze tramlijn uitgeroepen tot een ‘once in a lifetime experience’. De tramlijn brengt u in vogelvlucht langs de highlights van de stad; het Museumplein, Leidseplein, Grachtengordel en de Dam.

Beklim de toren van de Westerkerk

De toren van de Westerkerk kunt u van april tot en met oktober van maandag tot en met zaterdag beklimmen. De toren speelde een hoofdrol in het leven van Anne Frank en geeft u een prachtig uitzicht over de grachtengordel.

Eten uit de muur: Febo

Typisch Amsterdams is de Febo. Hier haalt u typisch Hollandse snacks zoals kroketten, frikandellen en kaassoufflés ‘uit de muur’. Een echte traktatie na een actieve dag in de stad.

Speeltuin Groot Melkhuis in het Vondelpark

Groot Melkhuis is een begrip in het Vondelpark en bestaat al eeuwen. Het is de plek in het park waar de allerjongsten heerlijk kunnen spelen. Uren in de zandbak, honderden keren van de glijbaan, een springkussen, de suikerspinkraam en een clown.

COVID-19 (coronavirus) update